Atpūta un izklaide Ventspilī

Ventspils govji ir simbols, kas ir pilsētas spilgta atšķirība no citiem. Viss sākās 2002. gadā, kad pilsētā notika slavenā govju parāde. Pēc tam pilsētā apmetās astoņas mākslinieku apgleznotas govis. Vēlāk pie tām pievienojas milzu govis jūras krastmalā un Dienvidu mola promenādē. Un Reņķa dārzā apmetās vesels jūras govju ganāmpulks. 

Jūs varat sastādīt maršrutu un apskatīt katru no tām, izstaigāt lielāko daļu pilsētas un izbaudīt tās arhitektūru un kolorītu.

BĒRNU PILSĒTIŅA

Ierodaties pilsētā kopā ar bērniem? Nekādu problēmu. Pilnīgi bezmaksas un neticami liels parks ar dažādām aktivitātēm bērniem. Šeit var pagrozīt 1,5 m diametra globusu, iegādāties kaut ko saldu un garšīgu bērnu kafejnīcā "Pepija", vairāk nekā 40 dažāda veida rotaļu ierīces, kas piemērotas dažāda vecuma bērniem. Vasarā šeit arī ir pieejama velosipēdu un batutu noma. No mazuļa līdz pusaudzim - neviens bērns neaizies no Bērnu Pilsētiņas nelaimīgs.

OSTAS IELAS PROMENĀDE

Ostas ielas promenādē atrodas daudzi slaveni objekti - Livonijas ordeņa pils, piemineklis Latvijas kuģniecības dibinātājam un citi. Ventas upes panorāmas skats un iespēja doties izbraucienā uz ekskursijas kuģa neatstās jūs vienaldzīgus pret pilsētu pie jūras.

2020. gadā promenāde tika atjaunota. Jaunizveidotais Ostas ielas posms ved no Ziemas ostas uz Kapteiņa biroju un vijas gar vēsturiskajām ostas darbnīcām, kas gadiem ilgi augstā žoga un piebūves dēļ aizsedza skatu uz vēsturiskajām ēkām.

Ventas upes krastā atrodas 14 bojas un staba bojas, kurām tagad ir piešķirta otra dzīve -  stāstīt tiem, kas vēlas par kuģniecību. Uz katras bojas ir plāksnīte ar informāciju par to, kādam nolūkam konkrētā veida boja ir paredzēta.

Šī ir vieta tiem, kas mīl jūru un garas pastaigas.

BŪŠNIEKU EZERA DABAS TAKA

Būšnieku ezers ir kļuvis par brīnišķīgu galamērķi visiem aktīvās atpūtas cienītājiem. Šeit esošais izcilais dabas skaistums tagad ir pieejams ne tikai peldēšanas un laivošanas cienītājiem, bet arī velobraucējiem, skrējējiem, ornitologiem un pārgājienu cienītājiem. Tagad ikviens var izbaudīt jauno deviņus kilometrus garo dabas taku, kas stiepjas apkārt visam ezeram. Maršruta garumā ir uzstādīti 10 informācijas stendi ar vingrojumu aprakstiem, lai aktīvās atpūtas cienītāji jebkurā vecuma grupā varētu vingrot pa ceļam. Ezera purvainā krasta zonā atrodas 187 m gara koka laipa ar putnu vērošanas platformu ar soliņiem un informatīvo stendu ar Būšnieku ezerā sastopamo putnu attēliem.

Šeit ir arī labi aprīkotas peldvietas un piknika vietas, velosipēdu novietnes, kā arī laipas visu to ērtībām, kam patīk arī aktīvie ūdens sporta veidi.

VENTSPILS JAUNRADES NAMA PLANETĀRIJS UN OBSERVATORIJA

Zvaigžņu, kosmosa un jaunu zināšanu cienītājiem Ventspils Jaunrades Nama Planetārijs un Observatorija ir lieliska izvēle.

2010. gadā pēc renovācijas tika atklāta Latviešu biedrības ēka, kurā atrodas Ventspils Mākslas nams. Piebūves ēkā ir planetārijs. Ir arī observatorija ar digitālo teleskopu zvaigžņu un planētu novērošanai. Ēkas pagalmā atrodas pilsētas ielas replika - krustojums ar luksoforu, kur bērni var apgūt ceļu satiksmes noteikumus un apgūt gājējiem nepieciešamās zināšanas un prasmes.

Planetārija kupola diametrs ir 8 metri. Vienlaikus planetārijā var atrasties līdz 40 cilvēkiem. Katra nodarbība ilgst 30-45 minūtes. Sesijas notiek katru dienu

Observatorija ir aprīkota ar augstas kvalitātes teleskopu, kuram ir labākie saules filtri Latvijā. Ar teleskopu var novērot Sauli un planētas. Katra nodarbība ilgst 35-45 min.

OVIŠU BĀKA

Ovišu bāka tiek uzskatīta par vienu no senākajām saglabājušajām navigācijas būvēm Latvijā. Tas ir 33 m augsts un tam ir cilindrisks mūra tornis. Sākotnējā bāka tika uzcelta 1809. gadā, bet mūsdienās saglabājusies bāka tika uzbūvēta 1905. gadā. 7,5 jūdžu attālumā redzamā baltā gaisma iedegas reizi 7,5 sekundēs.

No bākas labos laikapstākļos var redzēt tuvāko bāku Baltijā - Mikelbaku, bet jūrā var redzēt Latvijas jaunāko bāku Irbe, kas uzcelta tikai 1986. gadā.

Ja ar šīm brīnišķīgajām vietām jums nepietiek, vienmēr varat apmeklēt pilsētas tīmekļa vietni - www.ventspils.lv. Pilsētas mājas lapā var uzzināt ne tikai par populārākajiem tūrisma objektiem, bet arī par dažādiem festivāliem un pasākumiem, to norises laikiem, latvijas kazino un daudz ko citu.




                     



Всего комментариев: 0
avatar

US

«  Март 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Вентспилс на карте

10-ка популярных новостей мира
Интересное о Ив Сен Лоран в мировой моде
Спортивные ставки: как совместить приятное с полезным
Секреты для изготовления качественных сайтов
Международные автомобильные перевозки помогут легко и быстро доставить груз
Приобретение стройматериалов онлайн
Какие игры стоит ожидать в 2014 году
Теперь дома строят из соломы и пенопласта
Пианино. Правила выбора.
Продолжение фильма Сокровище нации
Пару слов о подборе шпонированных дверей

Лента актуальных новостей мира
Главные природные достопримечательности в Алма-Аты
Что учесть при разработке плана эвакуации из здания
Как правильно хранить зерно после покупки
Почему раздача листовок так важна
Виды коммерческой недвижимости в Севастополе
Зачем нужно добывать Litecoin
Преимущества полировки фар
4 лучших бренда, выпускающих гидроциклы
Что чаще всего покупают в секс-шопах
Почему люди так любят отдыхать на озере Кольсай

Новые обьявления на доске
Куплю дизель по ценам ниже заправоч...
Популярные объявления
Разместить объявление
Куплю дизель по ценам ниже заправоч...

Случайное фото

Случайное видео




Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика